استان تهران ، پایتخت ایران است ، فقط یک مجوز برای بهره برداری از یک مرکز استخراج رمزنگاری دریافت کرد.
چهارشنبه گذشته ، گزارش مالی کشور ، وزارت صنایع ، معدن و تجارت ایران مجوزهای فعالیت برای ۳۰ مرکز استخراج رمزنگاری در کشور را صادر کرد.
با استناد به داده های وب سایت وزارت ، این گزارش می گوید که استان سمنان ایران بیشترین مجوز را دریافت کرده است ، اکنون شش مزرعه استخراج رمزنگاری مجاز به فعالیت در منطقه هستند. استان البرز چهار مجوز از این دست را بدست آورد و پس از آن استانهای مازندران ، آذربایجان شرقی و زنجان قرار گرفتند. گزارش شده است که استان تهران ، که مرکز کشور است ، فقط یک مجوز برای فعالیت در یک مرکز استخراج رمزنگاری دریافت کرده است.
این وزارتخانه همچنین ۲۵۷۹ مجوز تأسیس برای واحدهای استخراج رمزگذاری صنعتی جدید در سراسر کشور صادر کرد که ۳۰۵ مورد از آنها توسط استان زنجان تأمین شده است. استان فارس و آذربایجان غربی به ترتیب با ۲۶۲ و ۲۴۷ مجوز از زنجان پیروی می کنند.
استخراج ارزدیجیتال در ایران
براساس این گزارش ، مجوز فعالیت شرکت های ایرانی برای شروع تجارت قانونی استخراج رمزنگاری اجباری است. متقاضیان واجد شرایط باید پروانه تأسیس را اخذ و واحد صنعتی خود را ظرف ۱۲ ماه راه اندازی کنند و سپس برای پروانه بهره برداری اقدام کنند.
این گزارش خاطرنشان می کند که استخراج ارزهای رمزپایه در ایران قانونی است ، زیرا استخراج کنندگان تحت قوانینی که در ژوئیه ۲۰۱۹ توسط دولت تصویب شده مجاز به فعالیت هستند. علی رغم وضعیت قانونی استخراج رمزنگاری در ایران ، دولت به دلیل افزایش فشار بر شبکه برق ملی براساس این گزارش ، شرکت های مجاز استخراج رمزنگاری موظفند هزینه های انرژی بسیار بیشتری را برای استخراج ارزهای رمزنگاری شده مانند بیتکوین (BTC) نسبت به مشتریان مسکونی یا سایر مشتریان تجاری پرداخت کنند.
وزارتخانه بلافاصله به درخواست Cointelegraph برای اظهار نظر پاسخ نداد.
این خبر پس از آن اعلام شد که حسن روحانی ، رئیس جمهور ایران ، در اواخر ماه مه ممنوعیت استخراج بیتکوین در این کشور را تا سپتامبر به عنوان اقدامی برای کاهش فشار بر شبکه برق ملی اعلام کرد. متعاقباً ، سه شنبه گذشته ، پلیس استان ایران بیش از ۷۰۰۰ دکل استخراج معادن را در یک مزرعه فعال در پایتخت تهران ضبط کرد. از مزرعه استخراج معادن رمزنگاری به عنوان بزرگترین و قابل توجه ترین تخلیه مصرف انرژی در کشور یاد می شود.
طبق اعلام شرکت تولید ، توزیع و انتقال نیروی برق ایران ، طی ۱۲ ماه گذشته بیش از ۱۸۸۰۰۰ واحد تجهیزات استخراج رمزنگاری کشف و ضبط شده است. طبق گزارشات ، این دستگاهها ۱۸۰ تریلیون ریال (۴.۲ میلیارد دلار) ضرر به شبکه ملی و تجهیزات توزیع برق وارد کردند.
منبع : cointelegraph