نحوه استفاده از حجم معاملات برای بهبود روند تجارت

کانال سیگنال رایگان تلگرام فیوچرز ارزدیجیتال و فارکس

حجم معاملات ، معیاری از میزان معامله مالی یک دارایی معین در یک دوره زمانی است. برای سهام ، حجم در تعداد سهام معامله شده اندازه گیری میشود. اعداد و شاخص های دیگر که از داده های حجم استفاده می کنند ، اغلب با نمودارهای آنلاین تهیه می شوند.

با نگاهی به الگوهای حجم با گذشت زمان می توان به احساس قدرت یا اعتقاد به پیشرفت و کاهش در سهام خاص و کل بازار کمک کرد. در مورد معامله گران نیز همین موضوع صادق است ، زیرا حجم معاملات نشانگر علاقه فعلی یک گزینه است. در واقع ، حجم نقش مهمی در تجزیه و تحلیل فنی دارد و در بین برخی از شاخص های کلیدی فنی برجسته است.

پیشگویی های کلیدی

  • حجم ، تعداد سهام معامله شده در یک سهام یا قراردادهایی را که در معاملات آتی یا گزینه های معامله شده معامله می کند ، اندازه گیری می کند.
  • حجم می تواند شاخص قدرت بازار باشد ، زیرا بازارهای رو به افزایش با افزایش حجم معمولاً قوی و سالم تلقی می شوند.
  • هنگامی که قیمت ها با افزایش حجم کاهش می یابد ، روند حرکت به سمت نزولی است.
  • هنگامی که قیمت ها با کاهش حجم به اوج خود می رسند (یا کمترین نرخ را ندارند) ، مراقب باشید. معکوس روند ممکن است شکل بگیرد.
  • Balance Volume و Klinger Indicator نمونه هایی از ابزارهای نموداری است که بر اساس حجم هستند.

دستورالعمل های اساسی برای استفاده از حجم در معاملات

هنگام تجزیه و تحلیل حجم ، معمولاً دستورالعمل هایی برای تعیین قدرت یا ضعف یک حرکت استفاده می شود. ما به عنوان معامله گران ، تمایل بیشتری برای پیوستن به حرکات قوی داریم و هیچ عکس العملی را در حرکات ضعیف نشان نمی دهیم – یا حتی ممکن است مواظب یک حرکت ضعیف باشیم. این دستورالعمل ها در همه شرایط صحیح نیستند ، اما آنها راهنمایی های کلی را برای تصمیم گیری های تجاری ارائه می دهند.

۱. تأیید روند در حجم معاملات

یک بازار رو به افزایش باید شاهد افزایش حجم باشد. به منظور ادامه فشار قیمت ها ، خریداران نیاز به افزایش تعداد و افزایش اشتیاق دارند. افزایش قیمت و کاهش حجم ممکن است عدم علاقه را نشان دهد و این یک هشدار برای معکوس بالقوه است. این می تواند ذهن شما را درگیر کند ، اما واقعیت این است که افت قیمت (یا افزایش) بر حجم کم ، سیگنال قوی نیست. افت قیمت (یا افزایش) بر حجم زیاد ، سیگنال قوی تری است که اساساً چیزی در سهام تغییر کرده است.

۲. فرسودگی حرکت می کند و حجم معاملات تغییر میکند

در یک بازار رو به افزایش یا در حال سقوط ، ما می توانیم حرکات فرسودگی را شاهد باشیم. اینها معمولاً حرکات تند و تیز در قیمت همراه با افزایش شدید حجم است که نشانگر پایان احتمالی یک روند است. شرکت کنندگان که منتظر هستند و می ترسند تعداد بیشتری از حرکت را در صدر بازار از دست ندهند ، تعداد خریداران را خسته می کنند.

در پایین بازار ، سقوط قیمت ها سرانجام تعداد زیادی از معامله گران را وادار به عدم ثبات و افزایش حجم می کند. در این شرایط شاهد کاهش حجم خواهیم بود ، اما چگونگی ادامه کار در روزها ، هفته ها و ماه های بعدی با استفاده از دستورالعمل های حجم دیگر قابل تجزیه و تحلیل است.

۳. نشانه های بازار صعودی

حجم می تواند در شناسایی علائم صعودی مفید باشد. به عنوان مثال ، تصور کنید که حجم با کاهش قیمت افزایش می یابد و سپس قیمت بالاتر می رود و به دنبال آن حرکت ارومتر می شود. اگر قیمت حرکت به سمت پایین و پایین تر از پایین قبلی نرسد و حجم دوم با کاهش دوم کاهش یابد ، معمولاً این به عنوان علامت روند صعودی تعبیر می شود.

۴. حجم و روند معکوس قیمت

پس از یک حرکت طولانی قیمت بالاتر یا پایین تر ، اگر قیمت با کمی حرکت و حجم سنگین شروع شود ، این ممکن است نشانگر این باشد که یک معکوس روند در حال انجام است و قیمت ها جهت را تغییر می دهند.

۵. حجم و شکست (بریک اوت) در حجم معاملات

در شکست اولیه از یک محدوده یا الگوی نمودار دیگر ، افزایش حجم نشان دهنده قدرت در حرکت است. تغییر اندک در حجم یا کاهش حجم در یک برک آوت نشان دهنده عدم علاقه و احتمال بیشتر برای یک شکست بزرگ است.

۶. تاریخ حجم

حجم را باید نسبت به تاریخ اخیر جستجو کرد. مقایسه امروز با حجم ۵۰ سال پیش ممکن است داده های نامربوط را ارائه دهد. هرچه مجموعه داده ها جدیدتر باشد ، احتمالاً مرتبط تر هستند.

 نکته مهم : حجم غالباً به عنوان شاخص نقدینگی مشاهده می شود ، زیرا سهام یا بازارهایی با بیشترین حجم ، دارای نقدینگی هستند و بهترین برای تجارت کوتاه مدت محسوب می شوند. خریداران و فروشندگان زیادی برای تجارت با قیمت های مختلف آماده هستند.

سه شاخص حجم

شاخص های حجم فرمول های ریاضی هستند که به صورت بصری در اکثر پلتفرم های نموداری استفاده می شوند. هر شاخص از یک فرمول کمی متفاوت استفاده می کند ، و معامله گران باید شاخصی را پیدا کنند که برای رویکرد خاص بازارشان بهتر کار کند. شاخص ها لازم نیستند ، اما می توانند در روند تصمیم گیری معاملات کمک کنند. شاخص های حجم زیادی برای انتخاب وجود دارد ، و در زیر نمونه ای از نحوه استفاده از چندین مورد از آنها ارائه شده است.

۱. در حجم متعادل (OBV)

OBV یک شاخص ساده اما مؤثر است. هنگامی که بازار بالاتر می رود ، حجم اضافه می شود (با تعداد دلخواه شروع می شود) یا با پایان یافتن بازار ، حجم آن کم می شود. این تعداد کل موجود را نشان می دهد و نشان می دهد که سهام انباشته می شود. همچنین می تواند واگرایی را نشان دهد ، مانند زمانی که قیمت افزایش می یابد ، اما حجم کندتر افزایش می یابد یا حتی شروع به سقوط می کند.

۲. جریان پول  Chaikin

افزایش قیمت ها باید با افزایش حجم همراه باشد ، بنابراین Chaikin Money Flow با تمرکز بیشتر بر افزایش حجم ، پس از اتمام قیمت ها در قسمت بالا یا پایین دامنه روزانه خود ، و سپس مقداری برای استحکام مربوطه بررسی میکند. هنگامی که بسته شدن قیمت ها در قسمت بالای دامنه روز است و حجم آن در حال گسترش است ، مقادیر زیاد خواهند بود. وقتی بسته شدن قیمت ها در بخش پایین تر از محدوده باشد ، مقادیر منفی خواهند بود. جریان پول چایکین می تواند به عنوان یک نشانگر کوتاه مدت مورد استفاده قرار گیرد زیرا نوسان دارد ، اما بیشتر برای دیدن واگرایی استفاده می شود.

۳- نوسانگر کلینگر

از نوسان بالا و زیر خط صفر می توان برای کمک به سایر سیگنال های تجاری استفاده کرد. نوسان ساز کلینگر حجم انباشت (خرید) و توزیع (فروش) را برای مدت زمانی معین جمع می کند.

کلام آخر

حجم ابزاری مفید برای مطالعه گرایش ها است و همانطور که می بینید روش های بسیاری برای استفاده از آن وجود دارد. از دستورالعمل های اساسی می توان برای ارزیابی قدرت یا ضعف بازار استفاده کرد ، و همچنین بررسی کرد که آیا حجم تأثیر حرکت را تأیید می کند یا نشانگر این است که ممکن است معکوس در پیش باشد. شاخص های مبتنی بر حجم ، گاهی اوقات برای کمک به فرآیند تصمیم گیری استفاده می شوند. به طور خلاصه ، بعضی اوقات با دیدن عملکرد قیمت ، حجم و یک نشانگر حجم می توان سیگنال های ورود و خروج را شناسایی کرد.

منبع : اینوستوپدیا

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.