مجلس نمایندگان ایالات متحده اخیراً اعلام کرده است که دوره آغازین ۱۴ جولای به نام «هفته کریپتو» شناخته خواهد شد. در این هفته، قانونگذاران ایالات متحده قصد دارند سه لایحه مهم مرتبط با داراییهای دیجیتال را بررسی کنند. این لوایح عبارتند از: قانون شفافیت (CLARITY)، قانون ضد CBDC، و قانون GENIUS. این ابتکار بخشی از تلاشهای نمایندگان برای تبدیل ایالات متحده به پایتخت ارزهای دیجیتال جهان است.
اهداف و ابتکارات قانونگذاران
در بیانیهای که در تاریخ ۳ جولای منتشر شد، رئیس کمیته خدمات مالی مجلس، فرنچ هیل، و رئیس کمیته کشاورزی مجلس، مایک جانسون، از این ابتکار حمایت کردند. آنها در این بیانیه تأکید کردند که در حال برداشتن گامهای تاریخی برای اطمینان از باقی ماندن ایالات متحده در صدر نوآوریهای جهانی هستند. هیل در این رابطه گفت:
«ما در حال برداشتن گامهای تاریخی برای اطمینان از اینکه ایالات متحده همچنان رهبر جهان در نوآوری باقی بماند، هستیم و مشتاقانه منتظر «هفته ارزهای دیجیتال» در مجلس هستم.»
این نمایندگان همچنین اشاره کردند که پس از سالها تلاش و کار در کنگره در زمینه داراییهای دیجیتال، اکنون در حال پیشرفت در ایجاد چارچوب نظارتی روشنی برای این بازار هستند.
اهداف قانونی برای محافظت از مصرفکنندگان و سرمایهگذاران
رئیس مجلس، مایک جانسون، اظهار داشت: «جمهوریخواهان مجلس در حال برداشتن گامهای قاطعی برای اجرای کامل دستور کار داراییهای دیجیتال و ارزهای دیجیتال رئیسجمهور ترامپ هستند.» هیل افزود که قوانین پیشنهادی به منظور محافظت از مصرفکنندگان و سرمایهگذاران در نظر گرفته شدهاند. یکی از اهداف این قوانین، تعیین قوانین مشخص برای صدور و مدیریت استیبلکوینهای تحت حمایت دلار است و همچنین جلوگیری از ایجاد ارز دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) است.
تصویب قوانین ضد CBDC
در ماه آوریل، قانون ایالتی ضد نظارت CBDC با رأی ۲۷ به ۲۲ در کمیته خدمات مالی مجلس نمایندگان ایالات متحده تصویب شد. این لایحه به دلیل نگرانیهای موجود در زمینه حریم خصوصی و ترس از نفوذ دولت در امور مالی شخصی، به دنبال جلوگیری از صدور یا آزمایش ارز دیجیتال فیات توسط فدرال رزرو است. این رویکرد نشاندهنده تمایل قانونگذاران به حفظ حریم خصوصی شهروندان و جلوگیری از دخالتهای بیمورد دولت در امور مالی است.
لایحه CLARITY و شفافیت در بازار
در ماه ژوئن، قانون CLARITY توسط کمیتههای خدمات مالی مجلس نمایندگان و کشاورزی تصویب شد. هیل در این زمینه اظهار داشت:
«من خوشحالم که مجلس نمایندگان این ماه قانون CLARITY را در میان دیگر لوایح مربوط به داراییهای دیجیتال بررسی خواهد کرد. بارها و بارها، ما درخواستهایی برای شفافیت و قطعیت نظارتی در این اکوسیستم شنیدهایم.»
این قانون یک چارچوب نظارتی دوگانه را معرفی میکند که مسئولیتهای نظارتی را به کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده (SEC) و کمیسیون معاملات آتی کالا (CFTC) واگذار میکند. همچنین، این قانون شرکتهای کریپتو را ملزم میکند که اطلاعات مالی خود را به سرمایهگذاران خرد افشا کنند و وجوه مشتریان را از داراییهای شرکتها جدا نگه دارند.
قانون GENIUS و نگرانیهای دموکراتها در مورد کریپتو
یکی از مهمترین دلایل مخالفت دموکراتها با قانون GENIUS، نگرانیهای آنها درباره روابط شخصی و مالی رئیسجمهور ترامپ با صنعت کریپتو و ارزهای دیجیتال است. بسیاری از دموکراتها بر این باورند که قانون پیشنهادی ممکن است به نحوی به نفع افرادی باشد که ارتباطات نزدیکی با صنعت کریپتو دارند.
برخی از سناتورها، از جمله آدام شیف، خواستار تغییراتی در این قانون شدهاند که مقامات منتخب و خانوادههای آنها را از سود بردن از داراییهای دیجیتال و کریپتو منع میکند. این درخواستها به نگرانیهای گستردهتری اشاره دارند که بر سلامت دموکراتیک سیستم مالی و جلوگیری از تضاد منافع در ارتباط با داراییهای دیجیتال و کریپتو متمرکز است.
مخالفتها به دلیل روابط رئیسجمهور ترامپ
یکی از دلایل مخالفت دموکراتها با قانون GENIUS، نگرانیهای آنها در مورد روابط شخصی و مالی رئیسجمهور ترامپ با صنعت کریپتو و ارزهای دیجیتال است. برخی از سناتورها، از جمله آدام شیف، خواستار تغییراتی در این قانون شدهاند که مقامات منتخب و خانوادههای آنها را از سود بردن از داراییهای دیجیتال و کریپتو منع میکند.
نتیجهگیری
در نهایت، با توجه به تصویب لوایح مختلف در مجلس نمایندگان ایالات متحده و سنا، به نظر میرسد که ایالات متحده در حال حرکت به سمت ایجاد چارچوب نظارتی مشخصی برای ارزهای دیجیتال است. با این حال، هنوز اختلافات جدی بین دموکراتها و جمهوریخواهان وجود دارد که میتواند روند تصویب این قوانین را تحت تأثیر قرار دهد. آینده ارزهای دیجیتال در ایالات متحده و جهان بستگی به تکامل این قوانین دارد و باید دید که کدام سمت و سوی قانونی بر این صنعت حاکم خواهد شد.