بحث ذخیره XRPL جامعه را بر سر پذیرش در مقابل امنیت تقسیم کرده است

یک اعتبارسنج XRPL اعلام کرده که قصد ندارد به کاهش بیشتر ذخایر حساب این شبکه رأی دهد، که این موضوع باعث بحثی در جامعه شده است مبنی بر اینکه آیا هزینه‌های کمتر به پذیرش بیشتر کمک می‌کند یا حفاظت‌های شبکه را تضعیف خواهد کرد.

این اختلاف نظر باعث دو دستگی اعضای جامعه شده است؛ برخی کاهش ذخایر را برای سهولت ورود کاربران جدید ضروری می‌دانند و برخی دیگر معتقدند این کار می‌تواند یک حاشیه امنیتی که شبکه هنوز به آن نیاز دارد را حذف کند.

بحث ذخیره XRPL دوباره هزینه‌های شبکه و محافظت در برابر اسپم را مطرح می‌کند

در یک پست در ۲۰ ژوئیه در ایکس، حسین زنگانه، مدیر جامعه بنیاد XRP Ledger، به نزدیک به ۵۷ هزار دنبال‌کننده خود گفت که ذخایر حساب شبکه از زمان راه‌اندازی آن تاکنون به طور قابل توجهی کاهش یافته است.

در سال ۲۰۱۲، فعال‌سازی یک حساب نیاز به ۱۰۰۰ XRP به عنوان ذخیره پایه داشت که بعدها جد مک‌کالب این مقدار را به ۲۰۰ XRP کاهش داد. از آن زمان، ذخایر به تدریج و از طریق رأی اعتبارسنج‌ها و نه اصلاحیه رسمی کاهش یافت و به ارقام فعلی رسید: یک ذخیره پایه ۱ XRP برای فعال‌سازی حساب، به علاوه ذخیره مالک ۰.۲ XRP برای هر توکن نگهداری‌شده، از جمله RLUSD یا USDC، یا برای هر یک از حداکثر ۳۲ NFT.

او گفت که خودش قبلاً از کاهش‌های قبلی حمایت کرده و در آن زمان، با توجه به افزایش قیمت XRP و ظرفیت سرور قوی‌تر XRPL، این کاهش‌ها منطقی بوده است. با این حال، در شرایط فعلی، او خط متفاوتی ترسیم می‌کند.

«ما باید در کاهش دلخواه ذخایر بسیار محتاط باشیم.» وت نوشت. «دلیل روشنی برای وجود آن وجود دارد و امنیت در اولویت است. بحث باید از همین‌جا شروع شود.»

به گفته او، ذخایر برای حفاظت از منابع شبکه، از جمله ذخیره‌سازی و حافظه، طراحی شده‌اند تا ایجاد تعداد زیادی حساب که می‌تواند برای حملات اسپم یا DDoS استفاده شود را پرهزینه‌تر کنند.

اعتبارسنج dUNL اضافه کرد که تنها در صورتی به کاهش ذخایر رأی خواهد داد که الزامات کمتر بتواند همان سطح حفاظت فعلی را فراهم کند. او همچنین تأیید کرد که قطعاً به افزایش کارمزد تراکنش‌ها رأی نخواهد داد، موضوعی که به گفته او بسیاری از اعضای جامعه «به عنوان استدلالی برای جبران کاهش ذخایر» مطرح کرده‌اند.

نظر بقیه جامعه چه بود

وت با برخی مخالفت‌ها روبرو شد، به ویژه از سوی عضو جامعه دنیل کلر که استدلال کرد که کاهش ذخایر می‌تواند به پروژه کمک کند تا کاربران بیشتری را که با رمزارز آشنا نیستند جذب کند.

به گفته او، تمرکز باید بر ورود افراد خارج از جامعه فعلی رمزارز باشد، جایی که اسپانسرها ممکن است بخواهند به نمایندگی از آن‌ها حساب فعال کنند و در عین حال هزینه جذب را پایین نگه دارند.

کلر همچنین این سوال را مطرح کرد که آیا نگرانی‌های وت درباره اسپم بیش از حد بزرگنمایی نشده است و اشاره کرد که لجر در گذشته دوره‌های فعالیت بالا را بدون ایجاد مشکل توسط ذخایر کمتر پشت سر گذاشته است.

در همین حال، عضو دیگری از جامعه به نام کریس تامپسون نگرانی متفاوتی را مطرح کرد: اینکه کاهش ذخایر می‌تواند ایجاد کیف پول‌های یک‌بار مصرف را آسان‌تر کند که این موضوع می‌تواند سطح آسیب‌پذیری برای سوءاستفاده احتمالی را افزایش دهد.

به‌روزرسانی‌های اخیر XRPL نیز با پذیرش نامتوازن روبرو شده‌اند، به طوری که تنها ۴۳٪ از نودها به نسخه ۳.۲.۰ آن ارتقا یافته‌اند. این به‌روزرسانی تغییراتی مانند کاهش مصرف حافظه نودها بین ۳۰ تا ۴۰ درصد و همچنین بهبودهایی مرتبط با عملیات شبکه را معرفی کرده است.